VIT OMEGA3 100 TABLETA
RSD 990,00
Podrška zdravlju kardiovaskularnog sistema, mentalnim funkcijama, zdravlju kože i kose, za jacanje imuniteta i opsteg stanja organizma.
na stanju
Besplatna dostava proizvoda na adresu kupca za sve porudžbine u iznosu većem od 5000 din!
Za sve porudžbine preko 10.000RSD popust 10%.
Sve veći broj istraživanja otkriva značajan uticaj Omega-3 masnih kiselina na opšte zdravlje ljudskog organizma, uključujući zdravlje kardiovaskularnog sistema, psihičko zdravlje, a čak imaju znatan uticaj i na održavanje zdrave kože i kose. Omega 3 je veoma je blagotvorna za srce, na istraživanju sprovedenom na 11.323 pacijenata koji su preživeli infarkt, utvrđeno je da riblje ulje smanjuje mogućnosti ponovnog srčanog udara. Naučnici su prve pozitivne rezultate otkrili posle svega 90 dana. Time je odbranjena teza da riblje ulje smanjuje rizik od smrtonosne aritmije i isprekidanog rada srca. Takođe riblje ulje povećava nivo dobrog holesterola, onog koji skida masne naslage sa zidova krvnih sudova i tako omogućava neometan protok krvi i smanjuje trigliceride.
Omega 3 su polinezasićene esencijalne masne kiseline i mogu biti biljnog ili životinjskog porekla. Najbogatiji izvori omega 3 masnih kiselina su: riba, naročito iz hladnih mora, fitoplankton i ulje lanenog semena. Omega 3 masne kiseline se moraju unositi u organizam hranom, jer ih organizam sam ne proizvodi. One su glavni sastojak ćelijske membrane neophodan za ćelijsku regeneraciju i reprodukciju, a hormoni, koji pokreću sve funkcije u organizmu, ne mogu da se proizvedu bez njih. Riblje ulje sadrži eikozapentaensku kiselinu (EPA), dokozaheksaensku kiselinu (DHA). Za DHA se zna da je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane kod ljudi, naročito ćelija mozga i retine. Zato je važna za normalan razvoj mozga fetusa i njegovo funkcionisanje tokom celog života, kao i za propusnost i elastičnost moždanih ćelija, što ima direktnog uticaja na raspoloženje i na kognitivne funkcije. Obe su veoma važne za fizičko i emocionalno zdravlje, a mogu da spreče i rast tumorskih ćelija i smanje nivo holesterola i triglicerida u krvi stimulišući oksidaciju masti u jetri.
Preporučena upotreba: Uzeti 1 kapsulu dnevno sa dosta vode ili neke druge tečnosti. Za najbolji efekat, konzumirati svaki dan.
Nutritivna vrednost i sastav:
Nutritivne vrednosti | 1 gelkapsula | U 100 g |
Energija | 10 kcal/42 kJ | 727 kcal/3055 kJ |
Proteini | 0,23 g | 16,7 g |
Masti | 1 g | 72,7 g |
Ugljeni hidrati | 0 g | 0 g |
Aktivne komponente | 1 gelkapsula | U 100g |
Omega-3 riblje ulje - EPA (eikozapentaenska kiselina) - DHA (dokozaheksaenska kiselina) | 1000 mg* 180 mg 120 mg | 72,7 g* 13 g 8,7 g |
*PDU (Preporučen dnevni unos) nije utvrđen
Sastojci: Riblje ulje (standardizovano na 18% EPA i 12% DHA), želatin, humektant: glicerol, prečišćena voda, antioksidant: DL-alfa-tokoferol
Preporučena upotreba: Uzeti 1 kapsulu dnevno sa dosta vode ili neke druge tečnosti. Za najbolji efekat, konzumirati svaki dan.
Informacije o alergenima: Proizvod sadrži RIBLJE ULJE. Može da sadrži tragove MLEKA, JAJA, SOJE I KIKIRIKIJA.
Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren, na suvom i hladnom mestu. Držati proizvod dalje od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Čuvati van domašaja dece. Ne upotrebljavati ukoliko je pakovanja oštećeno. Nakon prvog otvaranja preparat iskoristiti u toku šest meseci.
Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav stil života.
Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje su na terapiji varfarinom ili boluju od hemofilije, kao I dijabetičarima se preporučuje konsultacija sa lekarom pre uzimanja ulja morskih riba. Ne preporučuje se uzimanje ulja morskih riba osobama koje se spremaju za hiruršku intervenciju.
Najbolje upotrebiti do kraja: datuma označenog na pakovanju (mesec,godina).
Serija: označeno na pakovanju (LOT broj)
Broj upisa u bazu Ministarstva zdravlja: 8922/2016 od 17.05.2016. god.